Clairefontaine - Vence

Befinner seg i fransk 1. etasje, dvs. norsk andre, opp trappen og til høyre. Arealet foran inngangsdøren hører med til leiligheten. Herunder den opprinnelige plantegning for leiligheten.
IMG_0026_Fotor

Entre : Calling anlegg, som ennå ikke er tatt i bruk, skal bl.a. fjernbetjene porten.
Knagger på vegg til ytterklær og en skohylle. Under speilet ligger det en infomappe samt en blå arkivboks med alle instruksjonsmanualer, og en grønn arkivboks med diverse info fra turistkontoret. Motsatt side står det en reol med kart og bøker om regionen.

WC : Toalett og vask samt skap med støvsuger og diverse rengjøringsmidler.

Bad : Vask og dusj, det ligger en hårtørker i skapet under vasken. Håndkletørker på vegg. Etter bruk av dusj : tørk opp på gulvet ved dusj. Tørk av glassvegg i dusj med nalen som henger der.

Soverom 1 : Dobbeltseng 160 x 200, dyner og puter, to nattbord med lamper – touch av og på. Klesskap og en kommode. Dør med utvendig persienne. Lukk begge om dere drar ut på tur.

Soverom 2 : Dobbeltseng 160 x 200, dyner og puter, et (to) nattbord, lamper på vegg. To store skyvedørsgarderober, det bak døren inneholder våre private ting, det andre er for dere, der står det også strykebrett og strykejern. Dør med utvendig persienne. Lukk begge om dere drar ut på tur.

Soverom 3 : Dobbeltseng 160 x 200, dyner og puter, to nattbord, lamper på vegg. Liten skyvedørsgarderobe, vasketøyskurv, arbeidsbord med lampe og trådløs printer, reol med diverse private papirer. Eget toalett, vask, dusj og håndkletørker på vegg. Etter bruk av dusj : tørk opp på gulvet ved dusj. Tørk av glassvegg i dusj med nalen som henger der.

Kjøkken : Utformet med en egen øy for bedre benkeplass og ikke minst skuffer til oppbevaring. Skape på vegg – sving opp. Kjøkkenvifte med lys – vipp ut glassplaten og trykk på den runde knappen så den kommer ut – vri på knappen for bruk av vifte.

Stua : Spisebord med 6 stoler. TV-benk med to skuffer og to skape. Salongbord med skiferplate – det er en skuff i bordet, det ligger diverse småting her. Sofa og to lenestoler.

Lys på kjøkken og over spisebord kan dimmes, slås av/på med fjernkontroller plassert på kjøkken og ved dør til soverom 3.

Terrasse : Er bygget opp, dvs. de keramiske fliser står på søyler ca 25 cm over gulv. Ikke hopp fra kanten av gressplen og ned på flisene, det kan medføre at de knekker ! Spisebord med 6 stoler og puter, sittegruppe til 5 + 2 puffer, 4 solsenger og 2 parasoller. Slå ned parasoller når dere ikke er tilstede. Legg puter fra sittegruppe på en solseng og sett den under tak om det skulle bli regn. Gressplenen er nylagt midt i varmeste periode, den blir bedre etterhvert.

Utleie


Vi benytter oss av en lokal tjeneste for velkomst, nøkkelutlevering, gjennomgang av sjekkliste samt utvask. Valerie Lemeunier er i oppstarten med hennes eget firma – Conciergerie Vence, og vi tror at det er en liten perle vi har funnet. Hun er vennligheten selv og gir gjerne ytterligere info om Vence og omegn med severdigheter, det er bare å spørre. Hun finnes også på Facebook. Dere vil være i kontakt med Valerie i god tid i forkant av ankomst for nærmere avtale !

Innsjekk - Utsjekk
Innsjekk og utsjekk avtales med Valérie, men utsjekk er vanligvis før kl 10 !

Nøkler
Valerie utlevere nøkler til dere som leieboere. Selve hovedørsnøkkelen er kostbar, så ikke mist dem. Dere avtaler videre omkring avlevering med Valerie.

Sjekkliste
Dere gjennomgår sjekklister over utstyr / inventar ved ankomst og innen avreise.

Husregler
 • Røyking er ikke tillat.
 • Lukk dører og lås hoveddøren (vri nøklen 2 ganger) når dere drar ut på tur.
 • Søppel kan ikke oppbevares utendørs, men skal legges i beholdere ved innkjørselen til eiendommen. Plast og emballasje kan legges i beholder med gult lokk, alt annet i lukket pose i beholder med grønt lokk. Om dere vil bidra til enklere gjenvinning så er det bl.a. papir- og glassbeholdere nedenfor i krysset ved Avenue des Alliés og Route de Grasse.

Sluttrengjøring
Sluttrengjøring er inkludert i prisen.

Vi ber om :
 • At grillen er brennt ren og klar til neste
 • At oppvaskmaskin er tømt og utstyr satt på plass
 • At kjøleskap og fryser er tømt
 • At dere tar av sengetøy og legger det i en bunke på gulvet sammen med håndklær og brukte vaskekluter
 • At dere rydder og setter inventaret på plass både ute og inne. Puter fra sittegruppe legger dere på solseng og setter under tak.
 • At dere bærer bort søppel

Bruk


Det ligger bruksanvisninger for alle hvitevarer osv. sammen med velkomstmappen, nedenstående er til orientering.

 • Vann : Når dere kommer til leiligheten så kan det være lukket for vannet til vaskemaskin og oppvaskmaskin. Under kjøkkenvasken befinner det seg 2 kraner, en til høyre (vaskemaskin) og en til venstre (oppvask). Åpne dem helt uten bruk av krefter, så funker de som de skal.
IMG_0481

 • Strøm : Bak hoveddøren finner dere alle sikringer (automatsikringer). Det skal vanligvis ikke være behov for noe her. Det hender at strømmen går om man har på håndkletørkeren på badene og man setter til støvsugeren.
IMG_0482

 • Oppvarming (sol) / kjøling (frost) – klimaanlegg : Leiligheten benytter seg av varmepumpe som betjenes fra panel i stua (hovedpanel), samt i hvert av de 3 soverom (slavepanel). Det funker på den måten at hovedpanelet setter varmenivå / kjølenivå. Soverommene styres individuelt, men kan aldri få mer varme eller mer kjøling enn det som hovedpanelt står på.

Hovedpanel :
IMG_0128
Trykk On/Off
Trykk Mode til velge varme eller kjøling
Trykk C opp eller ned for å sette ønsket temperatur
Trykk Vifte til medium

Slavepanel:
IMG_0129
Om de er slått av, så styres temperaturen i rommet av hovedpanel i stuen, eksempelvis 23 grader. Om man f.eks. har tenkt seg å lufte / sove med åpent vindu, så setter man den på:

Mode Solsymbol (varme)
-/+ sett temperatur til eksempelvis 12 grader
Om det da er lavere enn 12 grader i rommet så vil ventilasjonen slippe inn varme i rommet fra varmepumpen. Om det er høyere enn 12 grader i rommet, så tilføres det ingen varme fra varmepumpen.

 • Varmtvannsbereder : Finns på kjøkkenet i skapet til høyre for kjøle- fryseskap. Her er det egentlig ingenting å gjøre, den kjører automatisk via varmepumpe + evt. elektrisitet. Om man er flere som dusjer lenge, og varmepumpen leverer varme til leiligheten, så kan den gå tom – vanligvis har den god kapasitet til 4 x dusj uten problemer.
IMG_0484

 • Kombinert vaskemaskin / tørketrommel : Det står vaskemiddel under kjøkkenvasken, både pulver og « kombi-puter » sistnevnte legges inn sammen med klærne.

 • Oppvaskmaskin : Det står oppvasktabletter under kjøkkenvasken og det står også « Glansemiddel » om det trengs påfyll. Siden vannet inneholder my kalk, så kan det være nødvendig med påfyll av salt.

 • Ventilasjonsvifter : Det er mekanisk ventilasjon fra kjøkken, bad og toalett. På kjøkken og toalett sitter det en snor til ventilasjonen – IKKE DRA I DEM, det kan i verste fall ødelegges.

 • Internett : Den svarte boksen i TV-benken skal lyse grønt. Det er pr. i dag ADSL med 10Mbps ned / 1Mbps opp, TV benytter ADSL. Dere kan fritt benytte WiFi : Nettet heter « Nielsen_F » og passordet er « Vibori#101 ».

 • TV : Internett må være på – det er en Smart TV med diverse Apps: Molotov og Netflix, men ingen skandinaviske kanaler.

IMG_0497

Den store Samsung fjernbetjening benyttes for å slå på TV
Den lille Samsung fjernbetjening benyttes til å slå på lyd – trykk evt på source knappen til det står D.IN i display så kommer det lyd fra TV.

IMG_0498_Fotor

 • Weber gassgrill : Åpne for gassen på ventil på beholder – flammesymbol opp. Åpne lokket, trykk inn og vri det store bluss en kvart omdreining (da hører man gassen), trykk en eller flere ganger på den røde knapp til venstre, så skal det komme fyr . Brenn grillen ren innen dere forlater leiligheten.

 • Automatisk vanning : Det er satt opp to forskjellige vanninger. En for gresset som kjører ca. annen hver kveld fra 23:30 og en halvtime, og en for blomster som kjører ca. annen hver morgen 06:00.

IMG_0483